Alicante Spanje Huis Kopen

Published Jun 09, 22
6 min read

Waarom een huis kopen in Spanje.

Huis kopen Spanje? Wanneer u overweegt om te gaan wonen in Spanje, je hebt gelijk want er heel wat voordelen om in Spanje  te wonen. Het weer in Spanje is het hele jaar door uitstekend. Wanneer u van zon, lange zomers en de lente houdt, dan is Spanje “the place to be”. Maar niet alleen de zon maakt mensen blij, ook de daarbij behorende blauwe lucht. Het maakt mensen vrolijker en dus gezonder. Wij zeggen altijd onze winters in ons Huis aan de Costa zijn als een goede lente in Nederland of België. En ja ook hier regent het wel eens, lekker voor het stof en om de straten schoon te spoelen zeggen wij dan. Hoewel het in de maanden juli en augustus echt warm kan worden tot een temperatuur van 35 tot 40 graden. Zo zie je een huis kopen Spanje is een goede zaak!

Spanje is populair bij Nederlanders

Of u nu in een appartement gaat wonen in Spanje, een bungalow of een villa wilt kopen aan de kust, wonen in Spanje is velen malen goedkoper dan in Nederland. Daarom hoeft een huis kopen Spanje geen droom te blijven. Daarbij is het heel normaal dat uw villa of bungalow een zwembad in de tuin heeft. Maar ook de meeste nieuwbouw appartementencomplexen zijn voorzien van een groot zwembad. Een woning in Spanje kopen wordt tegenwoordig steeds populairder onder Nederlanders, Spaanse huizen zijn vaak een stuk voordeliger en daarnaast is het klimaat natuurlijk zeer aantrekkelijk. Een huis kopen Spanje kan echter erg veel werk zijn en lang duren.

Huis Kopen In Malaga SpanjeZoals hopelijk nu duidelijk is; het is een stuk ingewikkelder dan in Nederland of België. In dit hoofdstuk ´10 voorbeelden problemen aankoop huis Spanje´ kun je lezen waarom. Soms lijdt dit tot . De notaris draagt hier geen verantwoordelijkheid voor onderzoek naar de juridische status van het huis of naar eventuele openstaande schulden - michiels huis spanje koop.

Dit zorgt vaak voor administratieve en juridische problemen, vooral op het platteland. De meeste kopers weten goed dat het verstandig is om een in te huren als je een huis koopt in - huis te koop spanje tarragona. Ik ben dan ook altijd weer lichtelijk verbijsterd als er weer nieuwe clienten op de stoep van ons kantoor staan die vanwege uiteenlopende problemen juridische hulp moeten inhuren nadat ze al gekocht hebben.

Goedkoop of duurkoop? Sommige kopers zijn simpelweg naief of te goedgelovig - huis te koop in spanje onder de 100000. Anderen ´slimme´ kopers echter dat je met een beetje Googlelen en Google Translate mooi die 1% advocaatkosten kunt uitsparen. En -ik moet eerlijk zijn- vooral Nederlanders en Belgen hebben hier een handje van… De problemen waar kopers tegenaan kunnen lopen zijn echter echt heel divers.

Vrijwel altijd kost het oplossen van problemen veel meer dan de intitiele kosten van de advocaat. Gaat je een huis kopen in Spanje?. De meeste aankopen verlopen met weinig tot geen problemen Het kan echter ook zijn dat de situatie niet meer kan worden opgelost. In het slechtste geval blijven de eigenaren dan met het probleem van een .

De overgrote meederheid van de buitenlandse kopers koopt absoluut zonder problemen en zijn heel blij met hun investering. Zorg er echter absoluut voor dat je een inhuurt. huis kopen in spanje omgeving malaga. En het liefst één die echt . Hieronder beschrijf ik een aantal die ik sinds 2013 op ons heb meegemaakt. Overigens zijn het niet allemaal clienten die zonder advocaat hebben gekocht, maar ook cases van ´normale´ clienten die absoluut verkeerd geëindigd zouden zijn zonder de .Aangezien ik zelf geen advocate ben, ga ik verder niet in op de technische/juridische onderbouwing (Een woning of huis kopen in Spanje?). 1. Correct ingeschreven in het Kadaster en Register maar toch illegaal Hendrik en Peter waren sympathieke cliënten die in 2017 een huis wilde kopen in klein dorp in de . Op papier zag alles er goed uit en leken alle vierkante meters correct ingeschreven in zowel het .

Huis Kopen Van Gemeente Polopos Spanje

Een advocaat neemt echter altijd ook contact op met de Gemeente voor meerdere vraagstukken. Zo kwam hij er achter dat het plattelandshuis op grond bleek te staan dat een aantal jaar geleden tot was verklaard. De bebouwingen waren meer dan 6 jaar oud zoals de wet van de voorschrijft op het platteland.

In beschermd natuurgebied moet je namelijk terugtellen vanaf het jaar van inwerkingtreding van de bescherming (Vakantiehuis kopen Spanje). Afhankelijk van de datum is dit 4 tot 6 jaar. Het bleek dus dat het huis was en niet meer ´gelegaliseerd / geregulariseerd´ zou kunnen worden via een Illegale Licentie van Eerste Bewoning maakt Gemeente aansprakelijk In dit geval hebben de cliënten toch besloten om het.

Doorslaggevend was hierbij dat het huis destijds een had verkregen van de Gemeente waardoor deze financieel aansprakelijk gesteld zou kunnen worden in geval van een gedwongen sloop. De Gemeente is dus volledig op de hoogte van de situatie maar zal nooit actief optreden tegen deze . Uiteraard hebben we de situatie zeer duidelijk aan Peter en Hendrik uitgelegd.

Uiteraard zullen ze nooit met een DAFO kunnen verkopen dus dan zal het huis minder opbrengen dan een geregulariseerd huis. 2. Een zwembad aanleggen op het platteland Een mooi huis op het platteland is een grote frustratie van zowel potentiele kopers als makelaars. Ik zeg het nog maar eens; het is in Andalusië niet toegestaan om op het platteland te bouwen of te verbouwen.

Dit geldt ook voor en dit is in het algemeen vrij duidelijk te controleren d. m.v. luchtfoto’s (Google). Wij kregen echter een Nederlands echtpaar over de vloer die van een zeer ´slimme´ verkoper wilde kopen. De deal was al practisch rond en ze stonden al op het punt om naar de te gaan.Hij dacht dus slim te zijn omdat dit er vanuit de lucht uitziet als een zwembad. Het was zijn idee dat als hij zou krijgen hij niet een compleet zwembad zou hoeven te verwijderen. huis te koop spanje valencia. Hooguit de betonnen plaat met een minimale boete. Maar als hij binnen geen controle zou krijgen, dan was zijn beredenatie dat hij alsnog probleemloos een zwembad zou kunnen aanleggen zonder.

Spanje Huis Te Koop Torbiecha

In dit geval hebben ze de client echter geadviseerd het huis niet te kopen. Het zwembad was namelijk essentieel voor onze kopers. De ´slimme´ verkoper wist namelijk niet dat in deze specifieke gemeente zou de standaard naar aanleiding van iedere verkoop verplicht wordt. Dit betekent dus dat de ingehuurde architect een plan in moet dienen met bijbehorende foto’s van de werkelijke situatie.

In dit geval lag er dus een 4 jaar oude beton constructie met een mooie blauwe kleur die is. De kopers zouden dus hoe dan ook verplicht worden om de constructie weg te halen en het zou uiteraard overduidelijk zijn dat er geen zwembad van 6 jaar oud aanwezig was.

Een andere optie waar kopers in dergelijke gevallen voor kiezen, is een . Dit moet dan echter wel echt volledig weg te halen zijn en mag geen vaste installaties hebben als tegels eromheen of een douche. 3. huis in spanje costa brava kopen via nederlandse makelaar. Illegaal huis met gerechtelijke sloopverordening Onze huidige cliënten Piet en Sara hadden een huis in op het oog dat ze iedere zomervakantie huren en heel graag willen kopen.

Het huis is illegaal verklaard nadat er speciale natuurbescherming in werking is getreden. De verkoper was hier in dit geval echt niet van op de hoogte omdat dit met terugwerkende kracht was gebeurd. Aangezien hij zelf zonder advocaat had gekocht, was er destijds geen contact geweest met de Gemeente. In de praktijk zijn er vrijwel nooit huizen gesloopt in Andalusie en Gemeentes hebben hier absoluut geen belang bij.

Maar het is wel een serieuze die grote invloed heeft op de verkoopbaarheid en markwaarde van het onroerend goed. Uitstel van aankoop beste juridische advies Na uitvoerige bestudering van exacte inhoud van de gerechtelijke verordening bleek dat deze in dit geval binnen 2 jaar zal vervallen. Wij hebben onze cliënten daarom aangeraden om hierop te wachten en van de verkoper te verlangen om vervolgens eerst de aan te vragen voor de aankoop om zo geen enkel risico te lopen.De eerste was om alvast een te ondertekenen onder voorbehoud van de DAFO-afgifte en een aanbetaling te doen, om zo in ieder geval een goede te hebben. Tweede optie was om nog niets te tekenen en volledige vrijheid te houden - Een huis kopen in Spanje?. De verkoper kan nu immers toch nog niet met zijn huis de markt op.

IMMO ABROAD REAL ESTATE

Zorgeloos uw woning kopen in Spanje met onze ervaring

Uw huis kopen Spanje makelaar in het buitenland met een professioneel en vakkundig team van marketeers, juristen, bouwers, architecten en lokale experts om succesvol te kopen, bouwen of huren van uw woning in het buitenland. Uw droomhuis is onze passie. Immo Abroad is uw lokale partner voor een huis kopen Spanje en huren van onroerend goed in de meest populaire vakantie gebieden. Ons aanbod van meer dan 50.000 aangeboden woningen, met onze lokale servicekantoren en vlotte processen helpen wij u om uw perfecte woning probleemloos te vinden.

TELEFOON

SPAIN

+34 911980582

FRANCE

+33 970734307

USA

+1 7637629666

UNITED KINGDOM

+44 1163264552

Navigation

Home

Latest Posts

Slowakije Bezienswaardigheden

Published Oct 28, 22
4 min read

Harlingen Bezienswaardigheden

Published Oct 05, 22
10 min read

Soest Bezienswaardigheden

Published Oct 02, 22
6 min read